Free online games Action games Adventure games Arcade games Shooting games Fighting games Driving games Sports games Dress-Up games Customize games Puzzle games Jigsaw games Coloring games Board games Top rated games Prefered games Popular games New games Games for boys Games for girls

Mama-Mami | Obiteljski Forum | Kolači i torte | Besplatni foto oglasi | Prirodna kozmetika | EOS 400D | Free Games | Obitelj | Obiteljski kutak | Free Games

Mama-Mami Forum

Zajedno smo jači!!!
View this site online

eXTReMe Tracker
» Mama-Mami Forum » Zdravlje žena » Preskakanje srca

Preskakanje srca

1. BubaSanja - View this post online

16.11.2007. 23:42:37

Ima li tko od vas?

Ja ga imam već više od dvije godine, skoro svakodnevno. Izluđuje me :(

Prošla sam hrpu EKG-a, UZV srca, čak su mi radili TEE (snimanje srca kroz sondu koja se uvlači u grlo, slično gastroskopiji), dva puta sam nosila holter i svaki nalaz je bio u redu.

Ipak, to preskakanje srca me stalno prati i užasan je osjećaj. Počinje najčešće sa čudnim osjećajem u prsima, nešto kao težina nekakva. Nakon toga obično uslijedi osjećaj ili jakog udarca srca ili da je preskočilo jedan otkucaj, kroz tijelo mi u sekundi prijeđe osjećaj kao nekih trnaca, nekad mi se lagano i zavrti, srce nakon toga par puta brže otkuca par otkucaja i smiri se. Nema nikakve boli.

Svi su mi rekli da je to normalno i da se događa kod jako puno ljudi i da je uglavnom vezano za stres (budući je meni na svim nalazima se srce pokazalo zdravim), ali ja se nikako u glavi ne uspjevam pomiriti s tim da tako nešto može biti normalno i ponekad (sve češće) nakon malo jačeg preskoka dobijem pravi napad panike i uglavnom se užasno bojim da ću uslijed toga umrijeti iako znam da je strah nerealan i da od običnih ekstrasistola nitko još nije umro, ali..... :(

Ima li tko od vas isti problem i kako se s tim nosite? Ja sam već očajna, a ne znam kako si pomoći osim piti Normabele i Xanaxe, ali ne vidim to kao trajno rješenje. :ne zna:

Pomoć.....:(

2. Bebulica - View this post online

16.11.2007. 23:54:05

evo jedne

nosila sam holter i pokazale su neke neuobicajene aktivnosti srca.
npr., događa mi se da u snu srce ima po 200 otkucaja u minuti, vjerojatno sam bez svjesti tada, jer se obicno dogodi nakon prvog buđenja i onda se ne sjecam da me netko vec jednom probudio.
ali sve pretrage su pokazale da je srce zdravo i da s njim nema problema.
prosla sam i pretrage za epilepsiju, ali isto je sve bilo ok

s vremenom su se ti otkucaji smirili, kako sam smanjila posao, vise se kretala i vjezbala, tako su se i otkucaji poceli dovoditi u normalu.
da pokucam u drvo, kuc kuc, od trudnoce do danas niti jednom se nije ponovilo.

iskreno, ja mislim da je meni to sve bilo na psihickoj bazi :ne zna:
nisam nikad uzimala nikakva sredstva za smirenje, osim sto sam uvijek uz sebe imala iPod s najdrazom glazbom i to mi je smirivalo srce.

draga moja, nadam se da ce te brzo to proci. kod mene je trajalo nekakve cetiri godine

:cmok:

3. MOTHERCARE - View this post online

17.11.2007. 00:11:48

Imala sam i ja sličnih problema. Radi se vjerojatno o laganoj anksioznosti, dakle psihi. Mene je liječnica nakon pretraga poslala na razgovorčić psihijatru i uz terapiju lijekovima, da kucnem i ja u drvo, preskakanja su prestala. :klanj:

4. Mandy - View this post online

17.11.2007. 08:14:17

:hi:
Samo ja uz to preskakanje imam toga jos. I ja sam gutala onaj glupi slauf i to u trudnoci! Meni je doktorica rekla popiti hladno pice ili se umiti jako hladnom vodom. :bravo1:

5. Mandy - View this post online

17.11.2007. 08:19:23

E sad ti vidim avantar! Jel ono tvoj macak? Vibracije koje macke proizvode kad predu iz nekog razloga pomazu. (Vjerovali ili ne) Pomaze kod aritmija, zarascivanja loma kostiju i sl. Mazi macka!!! :mrgreen: :hihi: (onog na cetiri noge)

6. BubaSanja - View this post online

17.11.2007. 10:18:31

Hehehe, moj je mačak. Od sad ću ga koristit u terapeutske svrhe i ima da prede :mrgreen:

Hvala vam, cure :love1:

Jako mi pomaže sama spoznaja da nisam sama i da se to događa(lo) i ljudima oko mene. Pomaže mi razgovor o tome, pogotovo kad me ljudi razumiju o čemu pričam.

7. donajulia - View this post online

17.11.2007. 11:12:10

Ja nisam imala preskakanja kao takva nego sam imala :hm: ..... ona gušenja.... ne znam, nisam nikad bila kod doktora radi toga pa ne znam kako se zove, al ću pokušati objasniti.
Znači, u jednom momentu zabole te cijela prsa, najviše oko srca, imaš osjećaj da se srce "skupilo" i da je veliko kao zrno riže. Ne mo'š disati, imaš osjećaj da ti netko zariva nož u srce i da ga potom vrti iznutra. Traje negdje oko 10-ak sekundi.

Trajalo je mislim oko tri godine, nekad po jednom tjedno, nekad jednom mjesečno, i prestalo samo od sebe.

Anksioznost, pretpostavljam. I pretpostavljam da je kod tebe tako.
Proći će. Važno je da ne boli i da je srce kao takvo zdravo :cmok:

8. MOTHERCARE - View this post online

17.11.2007. 11:31:52

To su tzv. napadaji panike ili panični napadaji, znaju trajati od nekoliko sekundi pa do nekoliko desetaka minuta, pogotovo ako si paničar pa sam sebi pogoršaš simptome strahom. U takvim trenucima najbolje je popit nešto za umirenje. Mene i sad kad nešto bocne ili pritisne u prsima, odmah mislim na najgore, a u biti u svojoj glavi trebaš posložit što je i čekat da prođe.

9. Marie - View this post online

17.11.2007. 12:55:52

Quote donajulia
Ja nisam imala preskakanja kao takva nego sam imala :hm: ..... ona gušenja.... ne znam, nisam nikad bila kod doktora radi toga pa ne znam kako se zove, al ću pokušati objasniti.
Znači, u jednom momentu zabole te cijela prsa, najviše oko srca, imaš osjećaj da se srce "skupilo" i da je veliko kao zrno riže. Ne mo'š disati, imaš osjećaj da ti netko zariva nož u srce i da ga potom vrti iznutra. Traje negdje oko 10-ak sekundi.

Trajalo je mislim oko tri godine, nekad po jednom tjedno, nekad jednom mjesečno, i prestalo samo od sebe.

Anksioznost, pretpostavljam. I pretpostavljam da je kod tebe tako.
Proći će. Važno je da ne boli i da je srce kao takvo zdravo :cmok:

Vidiš, u jednum dijelu sam se našla.
Meni se to događa već neko vrijeme. Bol u predjelu srca, otežano disanje, lupanje srca...
I nekad me drži po par minuta. Na zadnjem pregledu kod dr, rekao je da je sve ok.
Naime, u obitelji je bilo srčanih bolesnika pa me zanimalo koji mi je vrag :ne zna:
Guglala sam i našla si dijagnozu :mrgreen:

Nervoza srca iliti Neurosis cordis
I da, stres je bitan i odlučujući faktor.

O ovome što BS priča je imala moja mama. Osim sličnih lijekova nije dobila ništa drugo. Sjećam se da joj je doktorica rekla kako ima aritmiju, da Apaurinom i Normabelom to smiruje. I nekad je bilo jače, nekad slabije.
I da, mi nismo imali mačku, nego pesonju koji se pokazao kao jako dobra terapija :bravo1:

10. BubaSanja - View this post online

17.11.2007. 13:49:46

Liječničko objašnjenje napadaja panike, citiram sa portala Plivazdravlje:

"Panični napad je kratkotrajno razdoblje u kome se s iznenadnim početkom javlja intenzivan strah ili užas, često praćeni osjećajem nadolazeće propasti. Tijekom ovih napada prisutni su osjećaj lupanja srca ili ubrzan puls, znojenje, drhtavica ili tresavica, osjećaj nedostatka zraka, osjećaj gušenja, bol ili nelagoda u prsima, mučnina ili želučane tegobe, osjećaj vrtoglavice, ošamućenost ili nesvjestica, osjećaj nestvarnosti ili odvojenosti od sebe samog, strah od gubitka kontrole ili od ludila, strah od bolesti i smrti, mravci i trnci u tijelu, navale vrućine ili hladnoće. "

Kad meni preskoči srce, vrlo često mi se počnu događati skoro svi ovi goreopisani simptomi.
Užas!

Onda i ja popijem tabletu za smirenje i čekam da prođe. Naravno, pokušavam samu sebe uvjeriti da se neće ništa dogoditi, da je to sve samo panika, ali osjećaj je stvarno takav da si jako slabo vjerujem :mrgreen: :())

11. Hobit - View this post online

17.11.2007. 17:57:24

:dragi:

probaj piti kardalept on ima u sebi gloga koji je dobar za srce jer "jača" srčani mišić
i valerijane koja je dobra za opuštanje/smirenje

12. BigMamma - View this post online

17.11.2007. 19:27:47

Quote donajulia

Ovako nešto, samo bih ja to opisala kao grč. Čini mi se da mi se srce doslovno zgrči - u tom trenu (dok traje taj "grč") se ne mogu poaknuti, ne mogu udahnuti, imam osjećaj da umirem a nikome nikako ne mogu objasniti što mi je, niti ikog dozvati ...strava živa. Najobičnijet traje, tako, 10-15 sekundi koje se čine kao sati.

Zadnji put mi se desilo u Splitu prije par mjeseci...sjedila sam sama na rivi, taman krenula nazvati muža kad me stislo...koji užas - ne moguuhvatiti mobitel, ne mogu udahnuti, ne mogu ništa...samo čekati imoliti se da traje što kraće.
Nakon toga me neko kratko vrijeme boli u prsima i ni za boga ne smijem duboko udahnuti (jer se ponovi) ali brzo prođe.

Počelo je prije par godina (povezah to sa strahom uslijed bolesti štitnjače), trajalo još neko vrijeme nakon operacije i od ovog zadnjeg slučaja se nije ponovilo :klanj:

Imam ojsćeaj da sam se naučila to kontrolirati - prije no što me zgrči, počme kao tupa bol oko srca, onda je bitno samo da ne dišem duboko nego kratko i češće - najlakše to mogu opisati kao dahtanje, kratkim, plitkim uzdasima...
Strava :roll:

Ja inače opće nisam paničar - nimalo.
Posebno ne što se tiče zdravlja...prije operacije su me svi oplakivali, kao da ću maltene umrijeti na tom stolu i nikome nije bilo jasno kako sam tako cool i smirena.
Dakle, to kod mene ne mogu biti napadi panike (osim ako mi tijelo i mozak nisu u nekkvoj borbi i rade jedno bez drugog :ne zna: ) jer ja nikad ne paničarim a poseno ne na način da bi me steglo oko srca.

U prilog mom nepaničarenju govori i činjenica da mi nikad nije alo na pamet provjeriti kod doktora što bi to moglo biti.
Pripisah to debljini, tako mi je lakše :hihi:

Što vi mislite, da se zabrinem?

13. BigMamma - View this post online

17.11.2007. 19:32:02

E da, zaboravila sam napomenuti...
Kad sam tek dobila dijagnozu (hipertireoza), nije mi bilo svejedno. Doktor mi je rekao da to shvatim zaista ozbiljno, predočio mi posljedice koji nisu nimalobezazlene (velika dioptrija, izbuljenost očiju, neplodnost...i da ne nabrajam).
Tada mi je počelo ubrzano lupati srce (to nije od straha nego je jedna od nuspojava ozbiljnije i opasnije faze dotične bolesti)...
Svaki dan...samo od sebe - jednostavno sam imala osjećaj da će mi srce iskočiti iz grudi...prestrašno nešto.

Dobila sam Normabel koji sam mogla trošiti kao bombone (doktor mi je rekao da ga popijem kad god zakuca jače), ali sam ukupnopopila možda 2 tablete i to ad je bilo stvarno kronično.

Prije operacije, na EKG-u mi je teta doktorica rekla da je srce SAVRŠENO - ko u bebe :ne zna:

14. donajulia - View this post online

17.11.2007. 19:43:11

Quote BigMamma
Quote donajulia

Ovako nešto, samo bih ja to opisala kao grč. Čini mi se da mi se srce doslovno zgrči - u tom trenu (dok traje taj "grč") se ne mogu poaknuti, ne mogu udahnuti, imam osjećaj da umirem a nikome nikako ne mogu objasniti što mi je, niti ikog dozvati ...strava živa. Najobičnijet traje, tako, 10-15 sekundi koje se čine kao sati.

Tako je, samo si bolje opisala.
Meni je trajalo od 23-će do negdje 26-te godine života. Mojoj prijateljici isto. I njoj je prestalo.
Nisam si nikad uzela dovoljno vremena da analiziram šta je to. Prestalo je samo od sebe. Tako da se javljalo sve rjeđe (skoro sam i zaboravila na to), pa onda jednostavno nije ni došlo.
U stvari, nisam se toga ni sjetila više dok nisam pročitala topic. Al osjećaj je bio stravičan.

15. Marie - View this post online

17.11.2007. 23:36:52

Ja simptome imam još uvijek :ne zna:
Kad će prestati...eeeee...to bi voljela znati!! :klanj:

16. Snjeska - View this post online

17.11.2007. 23:51:40

Meni je trudnoći srce znalo preskočiti.
Doživljavala sam to kao kartkotrajni gubitak zraka i nisam imala pojma da mi to srce preskače sve dok mi na EKG-u pred carski nije preskočilo.

17. Montoya - View this post online

18.11.2007. 10:15:24

meni povremeno preskoci i znam imati dosta visoke otkucaje srca. nakon ergometrije (koja je ukazala na mogucnost angine pectoris) holtera (koji je bio granican), utz-a (koji je bio savrsen i koronarografije (na kojoj sam shvatila da lijecnici ponekad za iste stvari daju potpuno razlicite dijagnoze), zakljuceno je da imam povremene aritmije i da je to normalno u skoro 40% zenske populacije u dobi poslije 35.

nije lose naglasiti da sam sve pretrage radila u izuzetno stresnom razdoblju u zivotu i da se nadam da ce se i aritmije povuci kad se posve smirim.

18. Rony - View this post online

19.11.2007. 08:25:36

meni isto preskače..užasan osjećaj...mislim da je kod mene zbog stresa...

19. BebaEna - View this post online

19.11.2007. 11:01:03

Quote BubaSanja
Ima li tko od vas?

Ja ga imam već više od dvije godine, skoro svakodnevno. Izluđuje me :(

Prošla sam hrpu EKG-a, UZV srca, čak su mi radili TEE (snimanje srca kroz sondu koja se uvlači u grlo, slično gastroskopiji), dva puta sam nosila holter i svaki nalaz je bio u redu.

Ipak, to preskakanje srca me stalno prati i užasan je osjećaj. Počinje najčešće sa čudnim osjećajem u prsima, nešto kao težina nekakva. Nakon toga obično uslijedi osjećaj ili jakog udarca srca ili da je preskočilo jedan otkucaj, kroz tijelo mi u sekundi prijeđe osjećaj kao nekih trnaca, nekad mi se lagano i zavrti, srce nakon toga par puta brže otkuca par otkucaja i smiri se. Nema nikakve boli.

Svi su mi rekli da je to normalno i da se događa kod jako puno ljudi i da je uglavnom vezano za stres (budući je meni na svim nalazima se srce pokazalo zdravim), ali ja se nikako u glavi ne uspjevam pomiriti s tim da tako nešto može biti normalno i ponekad (sve češće) nakon malo jačeg preskoka dobijem pravi napad panike i uglavnom se užasno bojim da ću uslijed toga umrijeti iako znam da je strah nerealan i da od običnih ekstrasistola nitko još nije umro, ali..... :(

Ima li tko od vas isti problem i kako se s tim nosite? Ja sam već očajna, a ne znam kako si pomoći osim piti Normabele i Xanaxe, ali ne vidim to kao trajno rješenje. :ne zna:

Pomoć.....:(

Ista stvar i kod mene....
EKG dobar, holter ok, pokazao laganu tahikardiju (ubrzane srcane radnje), maximalni otkucaji srca do 160... Doktor se nije posebno zabrinjavao za to, dobila tablete concor za smanjenje srcanih otkucaja i to svaki dan po 1,25 mg, sto je mini-mini-minimalna doza za koju pretpostavljam da mi je dao tek toliko da mene psihicki smiri...
Pila sam tablete i opet isto, stanje nista bolje...
Ponovo na pregled i covjek mi da Ansilan kapsule koje su za smirenje i panicne napade!!!
Ja sam luda ili sta???
O strahu kada se to desi (mislim na preskakanje) ne moras mi nista reci, meni se isto po glavi pocne motati stotinu crnih misli, cak sam isla do te mjere da kada sam na porodiljnom bila i ako sam sama u kuci, nisam smjela nositi dijete ili vec ako jesam to je bilo vrlo kratko jer sam stalno u glavi imala film kako cu pasti, srce ce mi stati i da mi dijete ispada iz ruku... Uzas jedan... Da ne pricam kada smo nas dvije same u autu.... Vozim kao puz, jer zaboga ako mi se nesto desi u voznji, barem da ne bude velika brzina...
Strasno, strasno me je strah tih preskakanja koja moj doktor povezuje sa stresom (radim u marketinskoj agenciji, stresa na pretek), ali nikako ne mogu da se pomirim s tim da je to samo stres i zasto mi vec konacno ne kaze sta je, jer da je ovo sve normalno pa valjda bi se svima desavalo?!....
Drago mi je da je neko otvorio ovo temu i zaista bih voljela da razmijenimo i iskusta i misljenja....
Zaboravila sma napomenuti da su mi ostali nalazi ok, stitna, zeljezo (kako mi je doktor rekao od manjka zeljeza takodjer moze da se desava lupanje i preskakanje), ostali unutrasnji ograni na ultrazvuku....

20. MOTHERCARE - View this post online

19.11.2007. 16:53:31

Pomaže: autogeni trening, joga, vježbe opuštanja i relaksacije, pa tko ima vremena...
Uglavnom, ja nemam. Za mene bi bio stres da se ja negdje opuštam, a doma hrpetina suđa, neopeglanog veša itd. Daklem, kod mene vjerojatno ne bi bilo učinka. :nene:

21. BubaSanja - View this post online

19.11.2007. 17:40:00

BebaEna, znači, nismo usamljene... :dragi:

Meni jako (psihički) pomaže spoznaja da ima još netko tko osjeća isto što i ja, a živ je još uvijek i nije mu se nikad dogodilo ništa strašno. I meni doktori vele da je to normalno i da to ima jako puno ljudi, e sad, nekom se manifestira češće, nekom rjeđe, ali ako je isključena povezanost sa eventualnim oboljenjem srca (što je kod nas očito slučaj), onda je samo u pitanju stres.

Ja sam primjetila da mi preskakanja prestaju nakon što popijem tabletu za smirenje, znači očito je od stresa, jer da je u pitanju bolest nekakva, ne bi pomogla obična tableta za smirenje, zar ne? :ne zna:

22. subi-dubi - View this post online

19.11.2007. 19:59:33

mom tati preskace srce, dugo, dugo vremena - jos valjda od puberteta (a sad je u godinama da je i onaj drugi pubertet vec valjda iza njega :mrgreen: ).

i meni je preskakalo u pubertetu, ali je nekako prestalo vremenom pa se nadam da ce i tebi prestati :dragi:

23. mimmy - View this post online

19.11.2007. 21:36:05

Kao što je Mothercare rekla,to su svi simptomi vezani za anksioznost i napade panike.I ja sam nedavno prošla kroz taj period i ne daj Bože nikad više :klanj: Meni se nakupilo jako puno sprovoda u jako kratkom vremenu,počelo od mame,završilo kod djeda.Na zadnjem sprovodu sam jednostavno pukla,vukli su me van da dođem do zraka,da se ne srušim,vani snijeg padao a meni vrućeeee,počela sam slačiti jaknu....ah,užas.To se ponavljalo iz dana u dan,par mjeseci sam se borila bez ikakve terapije,a kad sam doživjela napad panike u igri sa djecom,spremila sam se i otišla kod dr.Objasnila mi je lijepo o čemu se radi,prepisala seroxat (antidepresiv) i helex za smirenje,devet mjeseci sam bila na toj terapiji (samo na antidepresivima,helexi nakon kratkog vremena izazivaju ovisnost,preporuča se koristiti ih samo na početku terapije antid.),ostala trudna sa Lanom,morala prekinuti sa tabletama i od onda sam dobro,nije bilo ni jednog napada panike ali sam par puta bila blizu njega.Jako je bitno znati se skoncentrirati,biti svjestan toga da se ništa ne može desiti,odnosno,da od napada panike još nitko nije umro,POZITIVNO misliti i ode .Ako se još dublje uvlačiš u neki strah,tek onda si u g.ovnima do grla :mrgreen: Ja sam imala užasan strah od smrti,baš zbog toga što sam skroz bila okružena sprovodima :( Ne mogu reći da mi je danas svejedno ali sam uspjela doći na jednu normalnu razinu i na smrt gledati kao na normalnu pojavu koja danas-sutra nas sve čeka.

Inače,danas su depresija i anksioznost praćeni napadima panike potpuno normalna pojava,isto kao što je i gripa normalna pojava,i ne mogu razumjeti ljude koji to skrivaju od drugih umjesto da si pomognu na vrijeme.Mene nije sram reći da sam se liječila zbog toga,bilo bi me sram reći da sam znala što mi je a nisam si htjela pomoći nego sam rađe dozvolila da cijela obitelj tone sa mnom :( Razlika u tome što se protiv gripe možeš cijepiti a protiv ovoga ne možeš,nažalost.

24. mimmy - View this post online

19.11.2007. 21:41:59

:roll:

25. BubaSanja - View this post online

19.11.2007. 22:34:22

Mene zapravo zanima jedna stvar, vezana za moj slučaj:

ako su prisutni simptomi paničnih napada koji se događaju radi preskakanja srca i gore opisanog straha da će to dovesti do smrti, koliko je to uopće moguće uspješno liječiti antidepresivima? Hoću reći, vjerujem da bi stanje bilo ok tijekom trajanja terapije, ali kad bih se skinula s tableta, ne bi li se stvar ponovila ako nije uklonjen uzročnik stresa, a to je preskakanje srca?

26. mimmy - View this post online

19.11.2007. 23:29:09

Sanja,evo jedan link,nadam se da će ti pomoći :cmok:

http://www.depresija.org/index.php?page=bolesti&topic=anksioznost

27. Yeya - View this post online

20.11.2007. 08:28:02

Evo cure i ja vam se prikljucujem u klub.
Naime i ja imam ta preskakanja (tz.extrasistule) i takoder sam kao i vi bila sva isprepadana, mislila sam da ce me svaki cas infarkt strefiti. Mene je smirio moj kardiolog nakon svih pretraga kad mi je rekao da je sa mojim srcem apsolutno sve u redu i da su te ekstrasistule sasvim bezopasne ali jako jako neugodne. Dobila sam coccor cor od 2,5 mg i popijem svako jutro jednu tableticu i sve je ok. Nije mi bas drago da sam na tabletama za srce vec ali nije ni to najgorje sta postoji. Jos uvijek mi se zna desiti da mi preskoci ali skuzila sam da je to najcesce koji dan prije nego dobijem menstruaciju tako da je to cak pomalo povezano i sa hormonskim promjenama.

28. Hobit - View this post online

20.11.2007. 09:28:17

Quote BubaSanja
Mene zapravo zanima jedna stvar, vezana za moj slučaj:

ako su prisutni simptomi paničnih napada koji se događaju radi preskakanja srca i gore opisanog straha da će to dovesti do smrti, koliko je to uopće moguće uspješno liječiti antidepresivima? Hoću reći, vjerujem da bi stanje bilo ok tijekom trajanja terapije, ali kad bih se skinula s tableta, ne bi li se stvar ponovila ako nije uklonjen uzročnik stresa, a to je preskakanje srca?

ne bi znala odgovor na tvoje pitanje ali zašto ne probaš sa kardaleptom neće ti štetiti
a mogao bi pomoći :ne zna:

29. BubaSanja - View this post online

20.11.2007. 15:36:13

Pogledati ću danas u ljekarni za Kardalept.

Danas mi je baš nekako loše. Od jutra mi preskače i trnci mi prolaze svako malo kroz tijelo, težina u prsima.....popila sam Normabel, ali nije baš puno pomoglo.... :(

30. Oxi - View this post online

20.11.2007. 15:56:11

Bubice :dragi:

Ja imam poneku od skoro svih gore navedenih tegoba. Imam i stezanja i probadanja i bolove. I preskakanja. Imam i uputnicu za hormone i uzv štitnjače, ali nikako da to odradim. :roll:

Jednom sam bila na rubu napada panike, ili bar mislim da je to bilo to - neopisiv osjećaj, trebalo mi je strašno puno samokontrole da se smirim.

Ne pijem nikakve lijekove, ni za smirenje. Jednom sam probala sa Persenom, ali sam jednu kutiju razvlačila mjesecima.

Znam da je to stres, i znam šta je uzrok mom stresu, ali trenutno sebi ne mogu pomoći. Nadam se da će biti bolje. :cmok:

31. BebaEna - View this post online

23.11.2007. 11:50:48

Uh, izgleda da nas je sve vise i vise.....
Evo meni od jutros tri puta se desilo pa mi preskace i neki cudan osjecaj, kao samo jedan tezak udarac srca i nakon toga ne osjetim ni lupanje ni nista.....
Vidim da Yeya kao i ja pije concor, ali meni i poslije njega nije nista bolje... Pijem ga vec godinu i pol, 1,25 mg, i ne osjecam neko specijalno poboljsanje....
BubaSanja, kakve su to tablete Normabel i Kardalept?
I imam jos jedno pitanje za tebe, da li ti se ovo desava svakodnevno ili ima dana kada ne osjetis preskakanja?
Meni se desava skoro svaki dan, ponekad prodje dan da ne osjetim nista, ali su ti dani rijetki, i ono sto mene najvise brine je to sto mi se preskakanja desavaju i kada sam savrseno mirna, dakle bez nekog stresa, kod kuce sve ok, dijete ok, na poslu mirnu i onda kao grom iz vedra neba pocne preskakati i pokvari mi cijeli dan....
Ne znam da li je to stvarno samo depresija, stres ili je ipak nesto opasnije...
I da, zna mi se desiti da mi pocne preskakati na neki nagli pokret, npr. sagnem se da podignem dijete...
Ergometriju nisam radila, ni UZV srca, da mozda i te preglede obavim?
Sve me ovo uzasno nervira a ne moram ni pricati koliko me je svega ovoga strah....

32. BebaEna - View this post online

23.11.2007. 11:51:39

:roll:

33. BubaSanja - View this post online

23.11.2007. 15:57:18

BebaEna, da, to što pišeš kao da sam ja napisala. Događa mi se uglavnom svaki dan, iako ima dana kad ne, čak se par puta dogodilo i da po tjedan dana nisam imala niti jedan preskok iako ti tjedni nisu bili ništa posebno specijalni (da mi je bio extra mir ili nešto).
Onda kad me ponovo "udari", duplo teže mi padne.
Ja sam primjetila da mi češće preskače u dane pred kišu. :ne zna:

Da, i meni se događa i u dane kad sam mirna. Moja liječnica veli da se jako često to osjeti upravo kad se organizam smiri, rijetko će preskakati dok traje sama stresna situacija nego kasnije, kad sve prođe, onda krene "fešta" :roll:

Što se tebe tiče, ja bih na tvom mjestu zatražila UZV srca pa čak i holter. Ne garantiram da ćeš nakon toga biti mirna (ja sam prvi primjer :()) ), ali barem ćeš isključiti sumnju da je neka bolest u pitanju. Mislim da je za sve to kriv uglavnom stres.

Normabel su tablete za smirenje (u rangu Apaurina ili Xanaxa).

Kardalept su biljne tablete od Dietpharma na bazi gloga i valerijane i ja sam ih kupila i pijem ih 3 dana već i imam manje preskakanja, znatno manje. Vjerovatno radi valerijane koja smiruje.
Hvala ti, Hobit :cmok: :love1:

34. BebaEna - View this post online

23.11.2007. 17:05:11

Quote BubaSanja
BebaEna, da, to što pišeš kao da sam ja napisala. Događa mi se uglavnom svaki dan, iako ima dana kad ne, čak se par puta dogodilo i da po tjedan dana nisam imala niti jedan preskok iako ti tjedni nisu bili ništa posebno specijalni (da mi je bio extra mir ili nešto).
Onda kad me ponovo "udari", duplo teže mi padne.
Ja sam primjetila da mi češće preskače u dane pred kišu. :ne zna:

Da, i meni se događa i u dane kad sam mirna. Moja liječnica veli da se jako često to osjeti upravo kad se organizam smiri, rijetko će preskakati dok traje sama stresna situacija nego kasnije, kad sve prođe, onda krene "fešta" :roll:

Što se tebe tiče, ja bih na tvom mjestu zatražila UZV srca pa čak i holter. Ne garantiram da ćeš nakon toga biti mirna (ja sam prvi primjer :()) ), ali barem ćeš isključiti sumnju da je neka bolest u pitanju. Mislim da je za sve to kriv uglavnom stres.

Normabel su tablete za smirenje (u rangu Apaurina ili Xanaxa).

Kardalept su biljne tablete od Dietpharma na bazi gloga i valerijane i ja sam ih kupila i pijem ih 3 dana već i imam manje preskakanja, znatno manje. Vjerovatno radi valerijane koja smiruje.
Hvala ti, Hobit :cmok: :love1:

Hvala BubaSanja :cmok:
Holter sam nosila, jedino da ga opet ponovim....
Nakon tog prvog nosenja rekli su mi da je sve ok, da su max srcani otkucaji bili 160 a min dok sam spavala 53, i moj dr to ne smatra zabrinjavajucim...
Otici cu jos uraditi UZV i ergometriju nekad, a ne moram ti ni reci koliko se bojim :())
A Kardalept cu potraziti u apoteci svakako....
Jos sam ti zaboravila reci da mi je dr preporucio da pijem i magnezij 300 za jacanje srcanog misica, pa eto mozes i ti pokusati, uglavnom nece ti skoditi....

35. BubaSanja - View this post online

23.11.2007. 21:48:30

Aj, sad kad pričam, ispričat ću do kraja jer postoji (iako opet nerealan) razlog zašto ja toliko strahujem.

Naime, pri sistematskom pregledu, a nakon što sam se požalila da mi preskače srce (uslijed vrlo stresnog razdoblja na poslu), doc me poslala da obavim UZV srca, eto tako, da eliminiramo potencijalne razloge zašto bi mi moglo preskakati srce i da budemo mirni.
Na UZV mi je otkrivena nekakva izraslina na srcu 1,5 x 1,5 cm.
Početna dijagnoza tumor na srcu. Užas! Naravno, oni su mi objasnili da je "tumor" bilokakva izraslina u/na tijelu, nije uvijek nužno karcinom, da su karcinomi srca iznimno rijetki, a i prate ih još neke tegobe koje ja nemam.
Poslali su me na TEE kako bi mi sondom došli najbliže što mogu srcu i odande snime tu izraslinu.
Najgore od svega je što niti kardiologica koja mi je to otkrila, ni svi ostali kardiolozi kojima sam došla na pregled nisu tako nešto nikad vidjeli.
Naravno, vidjeli su izrasline na srcu, ali uvijek bi one činile nekom dijelu srca nekakvu štetu, no ova moja je bila samo tamo, nije nikakvu štetu napravila i cijelo srce je bilo u redu i zdravo.
Na kraju je moje snimke pogledao sam prof. Turina (najveća zvjerka kardiologije u Hrvata, kako shvatih) i on je rekao da on to ne bi nazvao tumorom već ispupčenjem na srcu koje ne bi trebalo dirati, samo pratiti svakih pola godine na UZV da li možda raste.

Uglavnom, ja sam sad već 2 godine s tim saznanjem i na zadnjem pregledu je i dalje bila iste veličine pa su zaključili da ne raste i da ne trebam imati brigu, samo ipak povremenu kontrolu.

Doktori vele da mi to što imam ne bi smjelo uzrokovati nikakva preskakanja, ali ja svejedno pretrnem kad mi se tako nešto krene događati, pogotovo kad osjetim pritisak u prsima ili dok ležim na boku pa osjetim srce kako pulsira malo prejako za moj ukus jer mi mozak počne razmišljati da nije možda to nešto naraslo.

Kad razmislim, prije nego sam saznala da imam to ispupčenje, preskakanja srca me uopće nisu zabrinjavala, štoviše, primala sam ih kao nešto normalno, što se događa uslijed stresa. Ali otkako sam saznala, baš sam postala paranoična, da ne velim da sam sve gora što vrijeme dalje ide. Mirna sam jedino neko vrijeme nakon UZV-a kad mi vele da je sve ok i da samo smanjim stres, al nema smisla hodat svakih par mjeseci na UZV da mi iznova potvrđuju ono što već znam.

eh.... :bang:

36. MOTHERCARE - View this post online

24.11.2007. 07:19:43

Vidiš, pronašla si uzrok svog straha, zato ti srce i preskače. Sada je najbitnije da se straha riješiš, pokušaj sama, ako te liječnici koji su ti rekli da je sve u redu i da to nije uzrok preskakanja i da se ne trebaš bojati za svoje srce nisu uspjeli razuvjeriti, preporučila bih ti da potražiš psihološku pomoć i riješiš taj problem zauvijek.

37. BebaEna - View this post online

24.11.2007. 23:46:53

Jasan mi je tvoj strah obzirom na ovo gore sto si napisala... I sama bi se vjerovatno isto ponasala...
Ali kako sam shvatila da si ti imala ta preskakanja i prije nego su ti rekli da imas izraslinu, dakle vjerovatno je urok pocetnih pojava bio stres koji si navela, a dodatno je pogorsano stanje nalazom UZV i izraslinom koju su nasli....
Ne trebas se bojati, i zaista ako treba potraziti i pomoc psihijatra, samo da vec jednom taj strah prestane. I ja ozbiljno razmisljam o odlasku psihijatru, naravno nakon sto jos obavim UZV i i taj nalaz bude ok (nadam se), jer definitivno se ne mogu sama nositi s tim i mislim da sebi samo vise skodim stalnim razmisljanjem o otkucajima svog srca i ocekivanju slijedeceg nepravilnog otkucaja.... Zelim jos jedno dijete, ali ne usudjujem se sa svojim ovakvim stanjem....

38. Marie - View this post online

25.11.2007. 00:05:25

Evo, prije par minuta me baš steglo... :roll:
Zabolilo me baš jako. Kao da mi je netko u sekundi odrezao sve udove, lupio me u glavu, izvukao utrobu...
Ne, nisam gledala nikakav hororac :mrgreen:
Al, eto, baš sam imala takav osjećaj. Sad sam ok :ne zna:

39. BubaSanja - View this post online

25.11.2007. 01:04:31

Marie, i mene je maloprije stislo, bez boli, samo odjednom nekakav pritisak u prsima, nešto nelagodno. Prošlo je.

Valjda pred kišu....

:ne zna:

40. Marie - View this post online

25.11.2007. 16:55:06

Ma ja si sve mislim kako ću idući tj ipak kod dr. :roll:

Ne znam više. Predugo se to javlja, ponavlja, nekad jače, nekad mrvicu slabije...

41. BubaSanja - View this post online

19.02.2008. 19:48:12

Da se malo javim.....

U međuvremenu samo obavila JOŠ JEDAN :()) holter. Pokazao je 3 ekstrasistole i učinio me iznimno sretnom jer sam konačno uspjela dokazati da nisam luda :hihi:
Doc je pokušala terapiju Concorom, najslabija doza. Nije pomoglo, čak sam imala dojam da mi pojačava srčanu nelagodu. Pila sam ih 2 tjedna i uz dogovor s kardiologicom prestala.

Ovu godinu sam dočekala sa odlukom da neću dozvoliti da mi preskakanja srca i stres utječu na kvalitetu života i stvarno je dugo bilo super. Preskakanja minimalna, uopće nisam dozvoljavala da me izbaci iz takta, nisam pila ni Normabele ni Persene ni Kardalept, ništa.

I što? Išla sam na AIH, pila hormone, teško mi je sve to palo i fizički i psihički, postupak nije uspio i evo me, opet su se preskakanja vratila i kaj je najgore, opet me užasno pogađaju i opet me love napadaji panike i osjećaj da će srce stati i da nije dobro i da nije bilo nikad ovako, a tako je svaki put, ali totalno izgubim kontakt s realnosti.

Ne smijem pipnut ni Colu ni Nesscaffe ni kavu, bilo što što u sebi sadrži kofein. Čim konzumiram nešto takvog, za par sati evo gluposti i ne pušta danima.

Kako ste vi? :cmok:

42. Hobit - View this post online

20.02.2008. 09:47:20

ali zašto ne želiš piti kardalept pa nemožeš njega uspoređivati s normabelom
a da bi djelovao treba ga ipak piti neko vrijeme
kardalept u sebi ima glog koji jača srce i valerijanu koja smiruje :ne zna:

43. BubaSanja - View this post online

20.02.2008. 10:05:59

Hobit, meni Kardalept čudno djeluje. Počnem ga piti i super bude, tako je cca 2 tjedna i onda mi srce počinje biti nemirnije i smiri se kad prestanem piti. Napravim pauzu mjesec dana cca, onda opet počnem piti, bude neko vrijeme super i tako se vrtimo u krug.

Vjerovatno je teška brija u glavi, ali eto, ja tako nekako osjećam pa se vodim prema tome.

44. Hobit - View this post online

20.02.2008. 10:22:29

bemumiša :dragi: a onda ga pi 2tjedna pa pauza
ili možda da probaš piti sami glog :ne zna: nisam pametna šta da ti kažem :cmok:

45. Oxi - View this post online

20.02.2008. 10:26:50

I ja sam kupila Kardalept da ga pijem nakon ovog perikarditisa, a sad me malo zbuni ova reakcija kod Sanje. :ne zna: Probaću, pa ćemo vidjeti.

46. MOTHERCARE - View this post online

21.02.2008. 08:12:29

Quote BubaSanja
Hobit, meni Kardalept čudno djeluje. Počnem ga piti i super bude, tako je cca 2 tjedna i onda mi srce počinje biti nemirnije i smiri se kad prestanem piti. Napravim pauzu mjesec dana cca, onda opet počnem piti, bude neko vrijeme super i tako se vrtimo u krug.

Vjerovatno je teška brija u glavi, ali eto, ja tako nekako osjećam pa se vodim prema tome.

Nemoj se mučiti, preporučujem ti da obratiš psihologu ili psihijatru da se riješiš tih lupanja srca i probadanja. Prošla sam sve to i za mene je to sada na sreću prošlost.

47. Oxi - View this post online

22.02.2008. 11:47:57

Buba, jesi li radila možda test na koksaki virus (ne piše se baš tako, nije bitno sad)?

Čitam svašta zanimljivoga što taj virus može uraditi sa srcem, a da se ne otkrije godinama.

48. BubaSanja - View this post online

09.07.2008. 17:43:33

Opet stres i opet preskakanja :bang: Očajna sam.... maloprije me tako steglo na sekundu u prsima da sam mislila da sam gotova. Naravno, panika je učinila svoje, sjedim sad doma i plačem od muke.

:(

49. Hobit - View this post online

09.07.2008. 17:50:37

Quote BubaSanja
Opet stres i opet preskakanja :bang: Očajna sam.... maloprije me tako steglo na sekundu u prsima da sam mislila da sam gotova. Naravno, panika je učinila svoje, sjedim sad doma i plačem od muke.

:(

o hebemumiša :dragi:
a pomaže li ti ako popiješ nešto za smirenje kad je to kod tebe izgleda povezano sa stresom

50. BubaSanja - View this post online

09.07.2008. 18:11:39

Pomaže. Čekam sad da Normabeli djeluju. Imam doma samo najslabije pa sam popila 2.

51. Hobit - View this post online

09.07.2008. 18:28:34

Quote BubaSanja
Pomaže. Čekam sad da Normabeli djeluju. Imam doma samo najslabije pa sam popila 2.

ajde smiri se i probaj izbjeći stres :cmok:

znam lako je pričati ali teško izvesti,ali čuvaj se :cmok:

» Mama-Mami Forum » Zdravlje žena » Preskakanje srca
09.02.2010. 12:02:16 : Mama-Mami Forum : Zajedno smo jači!!!
Mama-Mami | Obiteljski Forum | Kolači i torte | Besplatni foto oglasi | Prirodna kozmetika | EOS 400D | Free Games | Obitelj | Obiteljski kutak | Free Games