Mama-Mami | Obiteljski Forum | Kolači i torte | Besplatni foto oglasi | Prirodna kozmetika | EOS 400D | Free Games | Obitelj | Free online games |
Free online games | Adventure games | Arcade games | Fighting games | Dress-Up games | Puzzle games | Jigsaw games | Coloring games | Games for girls

Mama-Mami Forum

Zajedno smo jači!!!
View this site online


» Mama-Mami Forum » » Šampinjoni


Šampinjoni

1. Dusa mi je more - View this post online

25.11.2007. 12:27:08

Dakle, imam svježe šampinjone u komadu.

Do sad sam ih uvijek spremala u nekom umaku, pa s vrhnjem, no sad bi nešto dijetalnije.

Dakle, kako da ih spremim da izbegnem umake, i razna kalorična punjena? Jel se mogu oni nekako samo prepeći u pećnici ili na tavi?

2. sunčica - View this post online

25.11.2007. 12:31:12

mogu u pećnici, skineš im stapke koje možeš iskoristiti za nešto drugo

s obzirom da želiš dijetalniju varijantu, možeš ih samo malo popapriti sa svježe mljevenim šarenim paprom i mrvu posoliti iako ih ja obično punim gaudom jer ih Roko tako obožava

pećnicu ne trebaš uljiti jer one puste dosta soka same od sebe

3. Dusa mi je more - View this post online

25.11.2007. 12:33:47

Hvala draga :cmok:

Jel se oni u tom slučaju isto perupod mlazom vode prije pečenja?

I baš me zanima jedna stvar. Kad odstoje koji dan u frižideru, bez obzira šta piše na pakiranju do kad se mogu koristiti, mogu li ja nekako, po mirisu ili izgledu, prepoznat kad više nisu najbolji za upotrebu?

4. sunčica - View this post online

25.11.2007. 12:37:29

ma da, obavezno ih operi jer voda se ionako u pečenju popiški

zaboravila sam reći da ih pečeš naglavačke, ako znaš što mislim

u principu nikad nisam vidjela pokvarene šampinjone, znaju samo malo potamniti, no to osim nekog estetskog razloga nije razlog da se ne jedu

i drži ih uvijek u kartonskoj, a ne pvc vrećici

5. Dusa mi je more - View this post online

25.11.2007. 12:46:24

Super draga, hvala puno :cmok:

Idem ih pripremit za pečenku :mrgreen: I baš imam šareni mljeveni papar, svježi, ma bit će to za 5 :bravo1:

6. mirnela - View this post online

25.11.2007. 12:49:30

evo ja ih upravo pečem (narezane na ploške) u tavi na kapi maslinovog ulja...
obožavam dok se zapeku (do rumenila) i volim ih pojesti samo tak ili pak ih prelijem s maslinovim uljem i češnjakom...
no danas ću ih potamanit "suhe" :hungry:

7. Dusa mi je more - View this post online

25.11.2007. 12:49:35

Samo još nešto :mrgreen:

Koliko dugo da ih pečem i na kojom temprićr?

8. sunčica - View this post online

25.11.2007. 12:54:01

stavi ih na 170-180 C nekih 20-ak minuta

ovisi voliš li pečenije, možeš i mrvicu dulje

9. Dusa mi je more - View this post online

25.11.2007. 12:56:06

Onda ću iostavit koji minut dulje...ja sam od onih koje uviej umiru od srtraha da će nešto ostati sirovo pa uvijek volim malo duže termički obrađivat :mrgreen:

10. BigMamma - View this post online

25.11.2007. 13:45:16

Ja im skinem stapke, mrvicu "izdubim" i napunim sirom i šunkom. Posolim, stavim na svaki kap maslinovog ulja i u mikrovalnu na 5 min.

Mljaaaaaaaaaaaaac :bravo1:

11. Suzy - View this post online

25.11.2007. 13:47:11

Ja ih isto kao i BM napunim ali ih stavim u tepsiju na foliju i onda se peku u rolu u vlastitom soku. :bravo1:

12. andreja - View this post online

25.11.2007. 14:43:33

[quote:88073d2fcd="sunčica"]mogu u pećnici, skineš im stapke koje možeš iskoristiti za nešto drugo

s obzirom da želiš dijetalniju varijantu, možeš ih samo malo popapriti sa svježe mljevenim šarenim paprom i mrvu posoliti iako ih ja obično punim gaudom jer ih Roko tako obožava

pećnicu ne trebaš uljiti jer one puste dosta soka same od sebe

sve isto ali ja to radim u tavi na stednjaku (i ementaler i gouda a najbolje mocarela)

prvo pecem prazne okrenute naglavacke (soljene i paprene), onda prekrenem u potrpam siru unutra i jos malo popaprim i posolim - minimalno ulja, izvrsno i na maslinjaku i na obicnom

@Sunci - dajer Roku gljive?
mene to frka jer na vise mjesta sam cula da su barem do sedme godine (do 12) no-no za klince
i jos mi je to potvrdio i nas pedijatar koji stvarno nije frik na red, cistocu, prenemaganja :sad:

13. BelladonnaTook - View this post online

25.11.2007. 14:49:16

andreja mi tamanimo gljive vec dugo, ja nikad nisam cula da su no-no

za ovaj recept sa sirom se moze ispod sira staviti jedna ili dvije sparoge. Rastopljeni sir zaljepi sparogu za gljivu :bravo1:

14. andreja - View this post online

25.11.2007. 16:12:44

Quote BelladonnaTook
andreja mi tamanimo gljive vec dugo, ja nikad nisam cula da su no-no

za ovaj recept sa sirom se moze ispod sira staviti jedna ili dvije sparoge. Rastopljeni sir zaljepi sparogu za gljivu :bravo1:


sorry Duso na offu
a u prilog raspravi link na raspravu s rode (ni prve, ni zadnje)

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=49240&highlight=gljive

15. Dusa mi je more - View this post online

25.11.2007. 16:56:46

Quote andreja
Quote BelladonnaTook
andreja mi tamanimo gljive vec dugo, ja nikad nisam cula da su no-no

za ovaj recept sa sirom se moze ispod sira staviti jedna ili dvije sparoge. Rastopljeni sir zaljepi sparogu za gljivu :bravo1:


sorry Duso na offu
a u prilog raspravi link na raspravu s rode (ni prve, ni zadnje)

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=49240&highlight=gljive



No frks, samo vi dajte...i mene to zanima :bravo1:

16. ANY - View this post online

25.11.2007. 17:07:56

na roštilju u kape kapnut mrvu maslinovog ulja

17. sunčica - View this post online

25.11.2007. 18:17:08

Quote andreja
[Sunci - dajer Roku gljive?
mene to frka jer na vise mjesta sam cula da su barem do sedme godine (do 12) no-no za klince
i jos mi je to potvrdio i nas pedijatar koji stvarno nije frik na red, cistocu, prenemaganja :sad:


Čuj, čitala sam i ja nešto o tome, no;

a) nigdje nisam našla znanstveno objašnjenje zašto ih djetetu ne davati prije 12 godine, sve priče su mi na nivou rekla-kazala (a 12 godina mi se čini pretjerano),

b) šampinjoni su "gljive" sa najmanje nekakvih egzotičnih sastojaka, pa ih ja gorovo i ne zovem gljivama,

c) šampinjone sam mu počela davati tako negdje sa 2,5 godine, uvijek pazim da su svježi, a ruku na srce, i nisu baš tako često na njegovom meniju (nijednu drugu vrstu nije probao),

d) od njih nije dosad imao nikakvih probavnih poteškoća,

e) više mrzim uzgojenu piletinu od šampinjona :mrgreen: .


» Mama-Mami Forum » » Šampinjoni
22.12.2014. 05:52:20 : Mama-Mami Forum : Zajedno smo jači!!!
Free online games | Adventure games | Arcade games | Fighting games | Dress-Up games | Puzzle games | Jigsaw games | Coloring games | Games for girls
Mama-Mami | Obiteljski Forum | Kolači i torte | Besplatni foto oglasi | Prirodna kozmetika | EOS 400D | Free Games | Obitelj | Free online games |